Route Noord

Zondag 22 september.

Nederasselt & Overasselt
De plek waar de landingen op 17 september begonnen om de brug over de Maas veilig te stellen. Dit lukte hen in 1 dag aangezien de Duitsers totaal niet voorbereid waren op de komst van deze paratroopers. Naast de brug veroveren speelden zij ook een belangrijke rol in het bevoorraden van de troepen in Groesbeek. Hier werd hard gevochten om Nijmegen te bevrijden de Waal over te steken.

Heumen
Hier was de brug sterk genoeg om de tanks over het Maas-Waal kanaal te voeren. Dit werd een strategisch punt in de bevrijding van Nijmegen, aangezien dit de enige plek was waar het zware geschut richting de Waalstad op kon rukken.

Mook
Gelegen aan de Maas en vlakbij Groesbeek was dit een belangrijke aanvoerroute voor de geallieerden die haar troepen wilden bevoorraden tijdens de slag om Nijmegen.

Groesbeek
Een dorpje onder de rook van Nijmegen en tegen de grens van Duitsland. De slag om Nijmegen was nog maar net losgebarsten of Groesbeek werd bestookt door Duitsers vanuit het Reichswald in Duitsland. Tot 8 februari 1945 blijft Groesbeek aangevallen worden door Duitsland, alvorens Operatie Veritible begint. Deze operatie leidt het einde van het Derde Rijk in.