Basecamp DZA Vlagheide

Er is recent definitief overeenstemming bereikt met de gemeente Meijerijstad over de legering van ons Basecamp. Aanvankelijk was ons plan om hiervoor hetzelfde terrein te gebruiken als in 2014, direct gelegen aan de Corridor in Veghel. Wegens verwachte bebouwing van deze locatie in 2019 bleek dat niet meer mogelijk.

Het gekozen alternatief doet hier niet voor onder, sterker nog, het biedt veel meer. Op de terreinen van de voormalige Dropzone A direct achter de historisch beroemde Koeveringsedijk beschikken wij over een licht bebost en tevens verhard terrein. De ligging is prachtig, dicht bij de Eerdse molen, met een bijzondere setting voor het kunnen opstellen van mooie displays. De naamgeving van ons Basecamp: DZA Vlagheide.  In de middag van 17 september 1944 landden op Dropzone A de eerste parachutisten die voet op Nederlandse bodem zetten.

Op deze exacte locatie daalde het 3e Bataljon van het 501e Parachute Infantry Regiment neer, een onderdeel van de 101e Airborne Division. Dit Regiment had tot taak om de bruggen in Veghel te veroveren en de toegangsroute naar de bruggen, die door Eerde liep, te verdedigen. Eerde zou het toneel worden van een bloedige strijd.

OMG2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: