CP “Cider White” Grave

Historie
De naam Cider White is ontleend aan het feit dat vlak na de bevrijding van de stad Grave een commandopost werd ingericht onder het stadhuis genaamd “Cider White”. Deze commandopost stond onder leiding van Majoor Wellens van het 82nd 504 PIR.

CP Cider White
Het tweede kampement in Grave, genaamd “CP Cider White”, is bedoeld als basis voor re-enactors die het 82nd AB uitbeelden, uiteraard met alles wat er bij hoort. CP Cider White biedt verder dezelfde faciliteiten als het basecamp in Veghel.
Op het kampement willen we de geschiedenis van de hele 2e wereldoorlog laten zien. Dat wil zeggen dat er 4 onderdelen te zien zullen zijn.

  • Mobilisatie
  • Bezetting
  • Verzet
  • Bevrijding

Ieder subkamp levert een bijdrage aan het educatieve programma dat ook hiervandaan wordt ondersteund. De ondersteuning bestaat uit een lespakket, ondersteuning op scholen met rijdend materieel (tegen een redelijke vergoeding), ondersteuning op het kampement middels displays.

Tijdens Operatie Market Garden 2019 wordt ook vanuit Grave het educatieve programma uitgerold en ondersteund.

Lokale ondersteuning voor activiteiten kan ook vanuit CP Cider White worden verzorgd. Het is niet de bedoeling dat re-enactors de hele dag op het kamp blijven, maar er ook op uit trekken, bijvoorbeeld op verzoek van gemeentes of andere organisaties. Verzoeken voor ondersteuning vanuit CP Cider White kunt u richten aan gkm@graafsmuseum.nl.