Home

          

Laatste Nieuws

De komende tijd kom je OMG2019 tegen op vele evenementen. Dit zeldzame Engelse voertuig zal bijvoorbeeld deelnemen aan route Zuid en Noord, en trekt altijd veel belangstelling. Je kon én kan ons vinden met onze display o.a. op The British Car jumble te Waalwijk, de Wheels ruilbeurs, de KTR beurs te Gorinchem, de War & Peace Revival in Engeland, de beurs van Ciney in België, de Lest We Forget week in Venray, en nog veel meer grotere en kleinere evenementen. We beantwoorden er graag al je vragen! Tot ziens bij Operation Market Garden 2019.

Brabant Remembers van start, in 2019 75 jaar bevrijd.

‘s-Hertogenbosch, 29 juni.

In 2019  is het 75 jaar geleden dat  Brabant, net als Zeeland en Limburg, bevrijd werd. In 1944 verdreven de geallieerden de bezetter, een jaar voordat de rest van Nederland de vrijheid herwon. De stichting Operatie Market Garden, de stichting Crossroads Brabant, Defensie, de stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden, het Brabants Historisch Informatie Centrum, de gemeente Bergen op Zoom, Omroep Brabant en de provincie werken samen in het project Brabant Remembers. Het doel is de herdenking en viering van de vrijheid vorm te geven op een eigentijdse wijze. Er is een stuurgroep ingesteld onder voorzitterschap van de commissaris van de Koning.  Vandaag verscheen de bundel  “Brabant Rembers, 75 personal life changing war stories” die aan de stuurgroep en Provinciale Staten gepresenteerd werd. Meer info: website: www.crossroads4045.com

20 juni 2018           Vrijwilligers informatie avond + vervolg aktie
1 januari 2018        Start inschrijving voor deelnemers
1 januari 2018        Start van digitale kaartverkoop voor bezoekers

Operation Market Garden 2019,
75 year commemoration,
14 t/m 22 september 2019.

Uitleg over de organisatie

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Geallieerden begonnen met de bevrijding van Nederland. Deze operatie, bedacht door Bernard Montgomery, werd Operatie Market Garden genoemd. In een wereld waarin de spanningen vaak hoog oplopen wordt het kostbare goed, dat deze operatie is geweest, steeds weer duidelijk.

In 1994 werd voor de eerste keer op een grote schaal Operatie Market Garden herdacht met een rit die de route van 1944 volgde. Vanuit de stichting Platform Market Garden is in 2012 het plan bedacht om dit evenement nogmaals in 2014 te organiseren. In het platform zijn vele verenigingen, stichtingen en instanties vertegenwoordigd die iets te maken hebben met de herdenkingen rond Market Garden. Vanuit dit platform is uiteindelijk de Stichting Operatie Market Garden 2014 (OMG2014) opgericht. Deze stichting is op 23 februari 2017 omgezet in de stichting Operatie Market Garden, zonder jaartal aan deze stichting verbonden.

Door het grote succes van OMG2014 is er vanuit diverse kanten de vraag gekomen om nog eens een soortgelijk evenement te organiseren. Daarmee werd OMG2019 een feit!

Archief

14 september   Foto’s van de Pers presentatie in Valkenswaard
15 november     OMG2019 Vrijwilligersbijeenkomst in Veghel

OMG2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: