Operatie Market Garden 2019 gaat helemaal los!

Dat ons evenement niet uitsluitend gericht is op het verplaatsen van grondtroepen (Garden) moge wel blijken uit onze Market-75 lucht(landings)activiteiten.  Wat staat er in dit verband allemaal te gebeuren op oogkijkhoogte rondom ons Basecamp in Vlagheide?

Zoals wel bekend betreft het hier een historische locatie waar in september 1944 aanvankelijk paradroppings plaatsvonden en kort daarna een (tijdelijk) geallieerd vliegveld werd aangelegd. Precies op een deel van de voormalige landingsbaan is ons Basecamp gelegen aan de hoek van de Landingsweg en Dakotaweg te Schijndel. Veel historischer kunnen we het niet maken!

Het basecamp in het rode vierkant

Om dit hedendaags luister bij te zetten zullen er afhankelijk van de weersomstandigheden een drietal fraaie Market Garden events plaats vinden.

Als eerste hiervan verwachten wij op zondag 15 september aan het einde van de middag een fly-past van diverse WO2 gevechtsvliegtuigen, waaronder mogelijk een heuse Spitfire.  De vliegtuigen zullen meerdere keren overvliegen, indien het weer/zicht dit toelaat.  Vervolgens zal er op dinsdag 17 september een grote paradropping plaatsvinden door airborne re-enactors die met historisch correcte parachutes rondom ons basecamp zullen landen.

Ze zullen springen uit meerdere Douglas DC-3 Skytrain) WO2 toestellen,  ook bekend als Dakota’s.  Geïnteresseerden kunnen hun auto op onze parkeerterreinen (tegen betaling) parkeren.  Tot slot verwachten we op 21 september rond het middaguur diverse duikvluchten van een origineel verkenningsvliegtuigje uit WO2, een zogenaamde PiperCub (zie foto). Deze wordt mogelijk geassisteerd door een soortgelijk toestel. Maar dat blijft nog een verrassing!

Kortom; bij ons krijgt Operatie Market Garden echt een gezicht!  Koop nu je entree tickets voor een bezoek aan ons Basecamp via onze website. Je steunt hiermee direct ons evenement plus zijn de tickets goedkoper in de voorverkoop, dus sla je slag!

Klik hier om tickets te bestellen.

OMG2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: