Samenwerking tussen Stichting Operatie Market Garden en Brabant Remembers ’40-’44 stevig verankerd

Wij zijn erg trots en blij met al onze samenwerkingspartners met het oog dat we met een breed maatschappelijk draagvlak ons bijzondere evenement mogelijk kunnen maken. Eén van deze partners van het eerste uur is Brabant Remembers. Het onderkennen en verstevigen van het historisch besef, vertelt uit overleveringen van Brabantse burgers, is één van haar doelstellingen.

In Brabant begon de Bevrijding in september 1944 met Operatie Market Garden. Dit had een enorme impact op het leven en welzijn van iedereen die hier destijds leefde. Stichting Operatie Market Garden brengt een deel van die historie van Brabant Remembers heel tastbaar en voelbaar tot leven door bijvoorbeeld haar massaliteit in legervoertuig bewegingen maar ook door een educatieprogramma voor regionale basisscholen aan te bieden.  Bovendien kunnen bezoekers aan ons Basecamp met onze pas-partous nog t/m mei 2020 met korting een aantal Brabantse oorlogs- en verzetsmusea bezoeken. Al met al een biedt dit een prachtige laagdrempelige start voor het groots herdenken en beseffen van 75 jaar vrijheid in Brabant.

Brabant Remembers heeft daarom onlangs besloten om dit startpunt van de Bevrijding (door Stichting Operatie Market Garden) te ondersteunen met een financiële bijdrage. Deze zal onder andere worden aangewend voor promotie doeleinden, maar ook om de begroting voor onze stichting haalbaarder te maken.

René de Ridder, financieel manager/bestuurder van de stichting Operatie Market Garden: “Brabant Remembers helpt ons substantieel! Daar zijn we meer dan dankbaar voor. Het financieel haalbaar maken van ons evenement, waarbij we door twee landen, drie provincies en twintig steden en dorpen komen, is zelfs in deze tijd geen sinecure. Naast giften, deelnemersbijdragen en sponsorships is er simpelweg nog een deficit in de begroting van onze opbrengsten. Met deze bijdrage komt een vlekkeloze uitvoering van ons evenement beter binnen handbereik”. 

Femke Klein, directeur van Brabant Remembers: “Operatie Market Garden is een indrukwekkende stoet die het publiek even een blik geeft op de Bevrijding in 1944. Wij zijn verheugd met deze samenwerking waarbij Brabant Remembers de mogelijkheid heeft de persoonlijke levensveranderende verhalen van de burgers en de militairen extra in het licht te zetten”. 

Voor meer informatie, zie: https://www.brabantremembers.com/

OMG2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: